Vervangingspakketten voor tandwielkasten

De serviceafdeling van Hansen Industrial Transmissions (HIT) introduceerde zijn ‘all-in one spares kits’. Deze pakketten bevatten alle onderdelen en toebehoren om cruciale componenten (zoals een as of een tandwiel) in een tandwielkast te vervangen. De pakketten werden visueel gepresenteerd en toegelicht geïntroduceerd tijdens de Hannover Messe, Maintenance Antwerpen en Maintenance Next in Rotterdam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVoor het vervangen van een defecte as of een beschadigd tandwiel kunnen gebruikers uiteraard de originele wisselstukken bestellen. Maar meestal moeten behalve de as of het tandwiel ook lagers, afdichtingen worden vervangen. Vaak zal de afdeling inkoop van gebruikers meerdere leveranciers benaderen voor de verschillende toebehoren. Vervolgens moet men offertes aanvragen en vergelijken, bestelbonnen opmaken en de interne logistiek opstarten om alles tijdig aangeleverd te krijgen; een tijds- en kostenintensief gebeuren.

Voordelen van vervangingspakketten

In het kader van het streven naar duurzame partnerschappen en het meedenken met de klant biedt Hansen Industrial Transmissions de all-in one spares kits aan. Deze complete vervangingspakketten zijn leverbaar voor alle productreeksen van het bedrijf. De eindgebruiker krijgt hiermee een betere controle over de ‘total cost of ownership’ van zijn geïnstalleerde aandrijvingen en een lagere totale pakketprijs voor zijn vervanginsdelen het ‘one stop shop’ principes.

Bovendien krijgt hij gegarandeerd de juiste (OEM gecertifieerde originele) onderdelen. Dit resulteert in een langere levensduur van de aandrijvingen en vergemakkelijkt de traceerbaarheid. De vervangingspakketten vallen tevens onder de regelgeving van 1 jaar garantie.

HIGS

De pakketten worden uitgevoerd onder de vlag van Hansen Industrial Gearbox Services (HIGS). Deze afdeling voert reparaties en revisies uit van alle merken en uitvoeringen van tandwielkasten (inclusief planetaire en hoge snelheidskasten). De afdeling fabriceert nog steeds nieuwe eerste generatie tandwielkasten (Hansen Patent I en Patent II en HPP) en biedt oplossingen voor tandwielkasten die niet langer op de markt te vinden zijn.

Behalve een uitgebreid programma koppelingen en andere mechanische componenten biedt HIGS ook onderhoudscontracten op maat en (op aanvraag) voorraad van onderdelen en tandwielkasten. Trillings- en olie-analyses, uitlijningen, schade-analyses, algemeen onderhoud, technisch advies, enzovoorts zitten eveneens in het onderhoudsaanbod.

HIGS beschikt in de fabriek van HIT in Edegem over een in-huis tandwielproductie tot module 32 en diameter 1700 mm en kan tandwielkasten tot 25 ton hanteren.

Tags:, , , , ,

Commentaar gesloten.