Van der Wegen neemt Bierens over

Van der Wegen Bierens

Bierens wordt onderdeel van de PWT groep waar ook P. Van der Wegen Gears deel van uit maakt (foto: Van der Wegen).

Van der Wegen Gears en de Verenigde Bierens Bedrijven gaan samen verder. De overname vindt plaats doordat de familie Bierens haar aandelen overdraagt aan de van der Wegen groep. De familie Bierens kent binnen haar gelederen geen opvolging en de huidige economische omstandigheden vergen schaalvergroting en krachtenbundeling met een sterke internationale partner.

Beide bedrijven zijn vanuit dezelfde basis ontstaan toen August Bierens en zijn zwager Pieter van der Wegen in 1880 in Tilburg samen een stoomwerktuigenherstelwerkplaats begonnen. In 1913 gingen beide partijen uit elkaar gingen, om elkaar ruim een eeuw later weer terug te vinden. Beide bedrijven zijn nog steeds gevestigd in Tilburg.

Bierens zal als separate werkmaatschappij met behoud van de eigen merknaam, toetreden tot de PWT-group. Deze omvat onder meer de werkmaatschappijen P. van der Wegen Gears en PWT Eurostaal te Alblasserdam.

Gear city

De bedrijven zien een goede gezamenlijke toekomst tegemoet, vooral door het synergetisch voordeel dat de bedrijven elkaar kunnen bieden. De activiteiten zijn sterk complementair. Het succes van Van der Wegen van de afgelopen twintig jaren biedt Bierens een sterke basis om commercieel een inhaalslag te maken, terwijl van der Wegen kan profiteren van de sterke tandwieltechnologie van Bierens.

Van der Wegen heeft zich met zijn eigen productiemethode de laatste twee decennia ontwikkeld tot specialist in megagrote tandwielen. Bierens heeft zich het laatste decennium gespecialiseerd als specialist voor spiraal kegelwielen met een eigen uitvinding in tandwielproductie door vijfassige freestechniek toe te passen. Beide bedrijven verwachten door het samengaan de maakindustrie in Tilburg te bevorderen en oog te hebben voor de werkgelegenheid in de stad.

Tags:, ,

Commentaar gesloten.