Renk neemt Damen Schelde Gears over

Renk naeemt Damen Schelde Gears over

Damen Schelde Gears heeft meer dan negentig jaar ervaring in het ontwerpen en producteren van tandwielen voor de hoofdvoortstuwing van marine- en handelsschepen (foto: Damen Schelde Gears).

Begin december  heeft de Damen Shipyards Group de overdracht van zijn 100% aandeel in Damen Schelde Gears in Vlissingen aan het Duitse Renk voltooid.

Damen Schelde Gears is een technologie gedreven bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerpen, ondersteunen, adviseren en probleemoplossen van alle technische en commerciële aspecten van tandwieloverbrengingen en andere roterende apparatuur.

Renk, met hoofdkantoor in Augsburg, is een vooraanstaand fabricant van voortstuwingscomponenten en testsystemen. Het concern noemt zich marktleider op het gebied van transmissies voor rupsvoertuigen, giljlagers en scheepstandwielkasten. De afzonderlijke sterkte en specifieke productkennis van Damen Schelde Gears is een goede aanvulling op de tandwielactiviteiten van Renk.

Damen Schelde Gears

Damen Schelde Gears behoort sinds 2000 tot het Damen-concern, maar Damen had maar een relatief klein aandeel in de strategie van zijn tandwieldivisie. Met Renk, dat ook een grote expertise heeft op het gebied van tandwielen, heeft het scheepsbouwconcern een nieuwe strategische aandeelhouder voor de lange termijn gevonden. De verwachting is dat Damen Schelde binnen de Renk-organisatie een nieuwe impuls zal krijgen.

Tags:, , ,

Commentaar gesloten.