Programma DFPTC bekend

DFPTC

De conferenties van Feda en Platform Hydrauliek (en nu ook Platform Tandwielen) mogen zich in een grote belangstelling verhogen (foto: Feda).

Brancheorganisatie Feda en Vereniging Platform Hydrauliek organiseren reeds een aantal jaren gezamenlijk de Dutch Fluid Power Conference (DFPC.) In 2017 zal deze samenwerking worden voortgezet met de organisatie van de achtste editie in Ede. Een editie ‘plus’ omdat DFPC zal worden uitgebreid met ‘Transmissies’ tot de Dutch Fluid Power Transmission Conference. In dit kader is ook het Platform Tandwielen bij de organisatie betrokken.

De toevoeging van transmissies biedt de organisatie de ruimte om ook de mechanische aspecten van een hydraulische aandrijving mee te nemen en daarbij te kijken naar de verschillen tussen de technologieën, de overeenkomsten, de wijze waarop ze via Industrie 4.0 zijn gekoppeld en welke gevolgen bepaalde keuzes hebben voor de uiteindelijke functionaliteit van de aandrijving.

Het thema voor DFPTC 2017 is Grote aandrijvingen. In de lezingen zullen sprekers ingaan op zowel industriële applicaties als toepassingen in bijvoorbeeld de mobiele hydrauliek en offshore. Zoals gebruikelijk wordt in het programma gekozen voor een afwisselende mix van theorie en praktijk. Bovendien komen niet alleen de technische aspecten aan bod maar zal ook worden ingegaan op thema’s als Total Costs of Ownership, investeringen en energieverbruik.

Programma

De Technische Commissie van de Dutch Fluid Power Transmission Conference (DFPTC) heeft een definitief programma opgesteld. Er werd massaal gehoor gegeven aan de ‘call for papers’. Binnen korte tijd was alleen een groot aantal voorstellen binnen; de diverse inzendingen waren ook van hoge kwaliteit én zeer divers. Dit heeft de Technische Commissie alle mogelijkheden geboden om een gevarieerd programma samen te stellen.

Het onderstaande programma is in principe definitief maar uiteraard onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Hybride aandrijvingen voor grote machines – een overzicht, door ir. Peter Albers van Ingenieursbureau Albers
 • Hybrid-hydraulic powertrain for off-highway vehicles, door Lorenzo Serrao van Dana Incorporated
 • BlueDrive PlusC power systems for marine applications, door Rogier van der Groep van Siemens Nederland
 • Wet running clutch and brake-systems for propulsion and winch applications, door Thomas Valero van Ortlinghaus
 • Olie voor tandwielkasten: leren van ervaringen, door Bert Schenk, Addinol Lubeoil
 • Remote condition monitoring voor industriële tandwielkasten, door Bart Hulshof van Oil Support
 • Condition monitoring system for industrial applications, door Jan Vosátka van Wikov.
 • Degradatie- en conditiebewaking op vlootniveau, door Gerrit van Middelkoop van Dekra.
 • Alles draait om lagers, door Leo Termijn van SKF.
 • Vrije vorm frezen van grote tandwielen, door Noud van Roosmalen van Bierens.
 • Flexible pin planetary gearboxes for industrial applications door V. Roško van Orbital2.
 • Hydraulisch direct versus elektrische aandrijving, door Jan Hein van den Broek en Marius Hendriksen van Bosch Rexroth.

In onderstaand filmpje vertelt keynote speaker Bas Sanders waarom u het congres moet bezoeken.

Praktische informatie

Het congres vindt plaats op 30 november 2017 in Cinemec Ede en de voertaal is (grotendeels) Nederlands. De toegangsprijs is € 275,- exclusief BTW. Registratie voor de Dutch Fluid Power Transmission Conference is inclusief toegang tot de conferentie, toegang tot de Table-Top presentaties, lunch-buffet en koffie- en theepauzes en de netwerkborrel.

Voor meer informatie kunt u de flyer downloaden of een bezoek brengen aan de site van DFPTC, waar u zich ook kunt aanmelden.

Tags:, , ,

Commentaar gesloten.