Missie

Doelstelling:

Het platform is voor het eerst bijeengekomen in november 2007. Het initiatief kwam van Gerard Elffers die het vertanden een warm hart toedraagt. Het leek hem goed om echt geïnteresseerde mensen die met tandwieloverbrengingen van doen hadden in Nederland te verenigen, gezien het feit dat de kennis op dit specifieke vakgebied hard terug liep.

Gerard (zelf destijds in diens van Corus (Hoogovens)) heeft toen een aantal mensen benaderd die ook net als hij een echte band met de vertandingstechniek hadden. Hierbij heeft hij een selectie gemaakt van echte techneuten. De respons was goed; IHC, Stork Gears, Gekas & Boot en Van der Weegen reageerden positief.

Via de hoofdredacteur van het vakblad Aandrijftechniek en de bijbehorende website is er een oproep gedaan, waarna er nog een handjevol mensen reageerden. Er werd een bijeenkomst georganiseerd bij Gerards werkgever Corus in IJmuiden daar werden plm. 35 mensen begroet.

De doelstelling van het platform is het uitwisselen van kennis, waarbij van de deelnemers wordt verwacht niet alleen kennis te nemen maar ook te geven. De stelling is géén geheimzinnigheid en elkaar helpen waar het kan. Sinds februari 2010 is de vereniging officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Een drietal leden is als bestuurslid geregistreerd. De bestuurssamenstelling is als volgt:

Voorzitter: Henk Jan Dekker
Secretaris: Erik van der Blom
Penningmeester: Margit de Jong – Henadi