Feda-leergang Tandwielkasten

Op donderdag 6 oktober tijdens de vakbeurs WOTS werd een nieuwe leergang van branche-organisatie Feda (Federatie Aandrijven en Besturen) gepresenteerd: Tandwielkasten. Feda-voorzitter Rob Hommersen (links op de foto) overhandigde het eerste exemplaar aan medebestuurslid Eddo Cammeraat, directeur van De Graaf Aandrijvingen.

Feda-leergang TandwielkastenEen aantal FEDA-leden heeft in nauwe samenwerking met MK Publishing hard gewerkt aan de achtste titel van de reeks technische leergangen. De uitgave is geschreven door Rob van den Brink, de vaste schrijver van de technische leergangen. De leergang is met name bedoeld voor het MBO, maar kan ook op hogere niveaus en als naslagwerk van pas komen.

Tandwielkasten

Bij tandwielkasten wordt vaak gedacht aan grote kasten en die komen in deze leergang uitgebreid voor. Maar door ontwikkelingen in de mechatronica en robotisering is er ook een behoefte aan kleine, direct tegen de servomotor aangebouwde, nauwkeurige tandwielkasten. De uitgaande as van de tandwielkast drijft dan bijvoorbeeld direct een robotarm aan. Ook deze worden besproken.

In de leergang wordt vanuit de aandrijftechniek de belangrijkste natuurkundige begrippen zoals vermogen, koppel en toerental behandeld, evenals de basisprincipes van tandwieloverbrengingen. Vanuit deze basis worden de verschillende soorten tandwielkasten en specifieke eigenschappen en toepassingen uitgelegd. Aansluitend komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

De bij deze Technische leergang behorende cd bevat ondersteunend les- en studiemateriaal:

  • per hoofdstuk een presentatie met de afbeeldingen uit het boek en extra teken- en fotomateriaal en video’s;
  • video’s en animaties zijn ook direct via de menu’s te benaderen.

Het boekwerk kan worden besteld bij MK Publishing en kost € 32,50. Leden van de Feda kunnen het boek met korting bestellen via de brancheorganisatie.

Tags:, , ,

Commentaar gesloten.