Call for abstracts voor International Conference on Gears

Gear Conference 2019

De achtste Conferenced on Gears wordt gehouden van 18 tot en met 20 september aan de TU München in Garching (foto: Ad Spijkers)

De achtste International Conference on Gears 2019 zal worden gehouden aan de Forschungsstelle für Zahnräder und Getriebebau van de Technische Universität München in Garching. De conferentie van 18 tot en met 20 september brengt naar verwachting 600 specialisten uit de internationale tandwiel- en transmissie-industrie samen en wordt ondersteund door nationale en internationale organisaties. Organisator is het VDI-Wissensforum.

Tandwielen zijn het hart van veel aandrijflijnen. State-of-the-art tandwieloverbrengingen zorgen voor vermogensoverdracht en de juiste koppels en toerentallen, en dat doen ze met een hoog rendement en vermogensdichtheid maar een laag geluidsniveau. Maar de algemene megatrens – met name klimaatveranderingen, schaarsheid van grondstoffen en energie en technologische doorbraken – zorgen voor blijvende uitdagingen aan de tandwiel- en aandrijfindustrie en voor verdere verbeteringen.

De presentaties tijdens de conferentie zullen aantonen dat er nog steeds ruimte is voor verdere verbeteringen en hoe tandwielen kunnen bijdragen aan een hoger energetisch rendement, lager verbruik van energie en grondstoffen en hoe nieuwe technologieën kunnen worden kunnen worden opgenomen in de aandrijflijn. De gelijktijdig gehouden expositie biedt de mogelijkheid om de stand der techniek van industriële aandrijflijnen met eigen ogen te zien en om te netwerken met collega’s.

Call for abstracts

De organisatie roept op tot het insturen van voorstellen van abstracts voor de conferentie. Het geven van een presentatie geeft instituten en bedrijven de gelegenheid om deel te nemen in dit vooraanstaande internationale forum en te leren over de laatste ontwikkelingen en onderzoeksresultaten.

Bijdragen kunnen bestaan uit een presentatie en/of een poster. Als een voorstel voor een presentatie wordt gehonoreerd, krijgt de spreken 20 minuten voor zijn voordracht, met daarna 5 minuten voor discussie en de mogelijkheid vragen en opmerkingen vanuit de zaal te beantwoorden. Een posterpresentatie zal in het expositiegedeelte worden opgesteld, alwaar er ook over kan worden gediscussieerd.

Er kunnen voorstellen worden ingediend over de volgende thema’s:

  • ontwerp, analyse en simulatie van tandwielen en transmissies
  • industriële toepassingen, zoals transmissies voor energiesystemen, mobiliteitssystemen, et cetera
  • testen, zoals nieuwe testmethoden en/of procedures voor levensduur, rendement en akoestisch gedrag
  • materialen, smeermiddelen en tribologie
  • productie, zoalstoename van de productiviteit met nieuwe concepten voor bewerkings- en productieprocessen, cyclustijden of doorlooptijden, balanceren tussen productiviteit en flexibiliteit
  • tandwielproductie in de context van digitalisering en Industrie 4.0
  • de mogelijkheden en het potentieel van kunststof tandwielen.

De deadline voor het insturen van de voorstellen is 2 november 2018. Op de website van de conferentie vindt u alle benodigde informatie.

Tags:, , , , ,

Commentaar gesloten.